The Iron Fey – Julie Kagawa

Ah, The Iron Fey! Wat een heerlijke reeks! Dit was mijn eerste kennismaking met Julie Kagawa en vanaf boek één was ik al fan. Ik ben even in mijn archieven gedoken op Goodreads om uit te pluizen wanneer ik deze boeken voor de eerste keer gelezen heb. Blijkbaar genoot ik van deze boeken in de zomervakantie van 2014, dat is maar liefst 4 jaar geleden! En toch herinner ik er mij nog heel erg veel van en weet ik nog hoe erg ik onder de indruk was. Dat zegt toch al genoeg, nee?

Waar gaat deze reeks over?
“Mijn naam is Meghan Chase.
Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen…
Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh?
En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?”

De boeken zijn grappig (Meghan haar gevoel voor humor is héérlijk), romantisch én spannend! Heb jij deze reeks al gelezen?

2 gedachten over “The Iron Fey – Julie Kagawa”

  1. Ja dat waren ook de eerste boeken (de iron fey serie) dat ik van haar las 🙂 Ik moet wel nog de 2 laatste lezen van Ethan. Nu nog de drakenserie (pupil) en de nieuwe. Oei en ja de onsterfelijken serie moet ik ook nog lezen. Kijkt bezorgd,….. ga ik deze allemaal moeten meenemen naar de boekenbeurs? hahahahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s