De date – Louise Jensen (Liselore)

Alison Taylor gaat op date met Ewan. Wat ze niet weet, is dat ze de volgende dag niemand meer zal herkennen en niets meer weet van de avond voordien. Alison weet niet hoe Ewan eruit ziet, weet niet hoe het komt dat haar auto vol bloed hangt, weet niet hoe het komt dat ze niemand meer herkent.

De date is een bloedstollende thriller. Ik startte het boek voor het slapen gaan. Om kwart voor twee ’s nachts moest ik het boek met pijn in het hart aan de kant leggen. Slaap is ook belangrijk natuurlijk. Al is dat iets wat Ali ook niet meer gerust kan doen. Ze krijgt namelijk allemaal boodschappen toegestuurd die vreselijke dingen suggereren.

Louise Jensen slaagt er in om me mee te laten leven met Ali. Je voelt haar paniek en haar angst. Ge-wel-dig hoe Jensen dit voor elkaar krijgt. Ze weet me ook verschillende verdachten aan te smeren, waar ik met mijn ogen open in trap. Al is het leven van Ali al spannend, zonder alle verdachte personen.

De date is een super spannend verhaal. Ook voor wie helemaal niet zo voor thrillers te vinden is! Ik zou het iedereen aanraden om te lezen. Jensen slaagt er namelijk in om je helemaal mee te slepen in een fictief personage, je haar angst te laten voelen. Heerlijk hoe Jensen je om de tuin leidt, zonder er extra verhaallijnen voor te creëren. De enige extra verhaallijn die er is, op die van Alison na, is die van “haar aanvaller”. Ik was in staat om de antagonist iets aan te doen, zonder te weten wie het was, wel te weten dat dit personage enkel in mijn hoofd leeft.

Een knappe prestatie van Jensen!

De date / Louise Jensen / Vertaald door Joost van der Meer en William Oostendorp / Omslagontwerp Buro Blikgoed / A.W. Bruna / 367 blz. / ISBN 978 94 005 1077 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s