De moord op Queen-T- Tanja de Jonge

Koop hier het boek!

Wanneer Stijn zijn broer Lucas aantreft bij het levenloze lichaam van Quinty, is zijn eerste reflex om meteen zijn broer te beschermen en hem daar weg te halen. In plaats van de politie te waarschuwen, zorgt hij dat Lucas naar huis gaat en wist hij alle mogelijke sporen uit voor ook hij de plaats delict verlaat. Waarom is Quinty dood? Wat heeft ze gedaan en wie is hier verantwoordelijk voor? Als snel vindt de politie haar lichaam en wordt er een onderzoek gestart. Stijn en Lucas blijven niet buiten schot, maar al snel blijkt dat de waarheid vele malen gruwelijker is dan iemand had kunnen voorspellen…

Het boek begint meteen met een zeer intense scène waardoor de lezer onmiddellijk enkele vragen heeft: wat doet Lucas bij het dode lichaam? Waarom belt Stijn niet meteen de hulpdiensten? Hierdoor zijn alle personages lange tijd verdacht en heb je als lezer geen idee wie de werkelijke dader is. Vooral Lucas roept heel wat vragen op door zijn vreemde gedrag, maar dit wordt later in het boek duidelijk uitgeklaard.

Tanja de Jonge schrijft in een duidelijke, vlotte taal het onderzoek neer naar de dader, met Stijn die ondertussen zelf probeert de puzzelstukjes op hun plek te krijgen. Hierdoor leest het boek vlot weg en is het helemaal geschikt voor de beginnende lezer van de YA-groep. De manier waarop de auteur alledaagse elementen uit het leven van hedendaagse jongeren weet te integreren in het verhaal, zoals het gebruik van sociale media, zorgt voor een grote herkenbaarheid en gevoel voor realiteit waardoor jongeren helemaal meegezogen worden in het verhaal. Naast de sterke opbouw en vlotte schrijfstijl heeft het boek ook een zeer aantrekkelijke en mysterieuze cover die jongeren zonder twijfel aan het lezen zet.

De Jonge is niet vies van enkele onverwachte plotwendingen en zorgt ervoor dat geen enkele lezer het einde verwacht. Alle puzzelstukjes vallen precies op hun plek en er blijven geen losse eindjes over. Puur genieten is het als je na een spannende rit verrast wordt door de dader en als je met een tevreden gevoel, zonder wroeging een goed boek als dit kan dichtslaan. En toch ook een klein beetje spijtig…

De moord op Queen-T is een spannende thriller die helemaal aansluit bij de leefwereld van jongeren uit de doelgroep. Naast de zeer spannende verhaallijn toont Tanja de Jonge ook heel mooi aan hoe sterk de band tussen twee broers kan zijn.

De moord op Queen-T / Tanja de Jonge / Uitgeverij Holland / 2019 / 176 blz. / ISBN 9789025114503

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s