Nachtschaduw – Wendy Walker (Lisa)

Koop hier het boek!
Koop hier het ebook!

Laura en Rosie zijn twee zussen die elkaars tegenpool zijn. Rosie woont samen met haar man en zoontje in het dorp waar ze zijn opgegroeid. Laura is op jonge leeftijd van huis gegaan en is sindsdien niet meer thuisgekomen. Ze kan de geesten uit haar verleden moeilijk loslaten en bezoekt regelmatig een psychiater. Na een nare split tussen haar en haar huidige vriend, komt ze opnieuw thuis terecht. Terug thuisgekomen wordt ze geconfronteerd met de demonen van vroeger. Ze probeert haar leven opnieuw op te pakken en besluit om online daten een kans te geven. Wanneer Laura de volgende ochtend nog niet terug is, wordt Rosie ongerust. Ze gaat op onderzoek uit en komt zo geheimen tegen die haar zus voor haar verborgen probeerde te houden. Deze doen haar het ergste vrezen.

Ik kreeg dit exemplaar toegestuurd door uitgeverij De Fontein om jullie een review te kunnen rond verschijningsdatum. Nachtschaduw is een verhaal over twee zussen die elkaar blijven steunen. Rosie is ervan overtuigd dat haar zus het ondenkbare heeft gedaan. In plaats van de politie te bellen gaat ze eerst zelf op onderzoek uit om haar zo te beschermen.

We krijgen als lezer het verhaal in stukken voorgeschoteld. De hoofdstukken wisselen af tussen Laura en Rosie. Bij Laura zien we wat er de bewuste avond is gebeurd, terwijl Rosie een dag later haar onderzoek begint. Op deze manier krijgen we de kans om het mysterie stukje bij beetje te ontrafelen. Laura is een imperfect personage dat probeert om er het beste van te maken, ondanks de impact van haar zware verleden. Dit is iets heel menselijk, waar vele onder ons zich in zullen herkennen. We willen allemaal het geluk vinden. Ook al is dit niet altijd even gemakkelijk. Een vereiste voor een goede thriller is voor mij toch wel dat ze me in het ongewisse laten. Wendy Walker laat ons lang in het duister tasten. De puzzelstukjes vielen voor mij pas de laatste vijftig pagina’s op zijn plaats.  

Nachtschaduw is een snel lezende thriller die door het wisselen van perspectief en de menselijke afbeelding van de personages blijft boeien. Als je op zoek bent naar een leuke thriller voor deze druiligere dagen, is Nachtschaduw misschien wel iets voor jou!

Nachtschaduw / Wendy Walker / Vertaald door Anna Livestro / Omslagontwerp: Marry van Baar / uitgeverij De Fontein / 2019 / 317 blz. / ISBN 978 90 261 5094 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s